רצון לעודד הגירה חיובית לעיר יחד עם בעיית צפיפות ומחסור בקרקעות זמינות לבנייה, מחזקות את החשיבות להתחדשות העירונית בירושלים כשמצידה מוכנה לעשות הרבה כדי לקדם ולהתפתח.
התחדשות ופיתוח הם חלק משמעותי בניהול כל עיר, על אחת כמה וכמה כשמדובר בעיר ירושלים, הכוללת 900,000 תושבים מכל צבעי הקשת הדמוגרפית, הפוליטית והדתית עם אמונות ודעות שונות, החיים בצפיפות. בראיון לעו"ד שיר הספרי מדגיש ראש העיר את החשיבות של פיתוח וחיזוק העיר ירושלים ואת המשקל הרב שהוא נותן לקידום התחדשות עירונית בעיר.
התחדשות עירונית תיצור עתיד טוב יותר לירושלים
"היות ואין מספיק עתודות קרקעות לבנייה בירושלים, אנו רואים בהתחדשות עירונית כלי לפיתוח ויצירת עתיד טוב יותר בירושלים ולכן מיד עם כניסתי לתפקיד נתנו לנושא תשומת לב רחבה" מציין ראש העיר בפתח דבריו, בעיניו תפקיד ההתחדשות העירונית הוא לאפשר שלוש פעולות מאוד חשובות: הראשונה, יצירת חיזוק מבנים ורווחה כלכלית לתושבי העיר. השנייה, תוספת של יחידות דיור ויצירת הגירה חיובית לעיר והשלישית יוצרת תשתית לפיתוח ציבורי. אך נראה כי אלו לא רק סיסמאות וכחלק מפיתוח הנושא נמצאת העיר בעיצומה של מהפכה בתחבורה הציבורית שבאה לידי ביטוי בבנייה של שלושה קווי רכבת שיחצו את העיר. "משמעות הפיתוח התחבורתי הוא שאנו נאפשר, על תוואי הרכבת הקלה, בנייה בגובה של 30 קומות, כמובן בשילוב פיתוח של כלל התשתיות ומבני הציבור הנדרשים לאוכלוסייה. כל זה מביא אותנו למצב שבו יש לנו כ27,000 יחידות דיור מתוכננות שייצאו לפועל בשנים הקרובות וזו רק ההתחלה" מבטיח משה ליאון
יצירת התחדשות ופיתוח רחב של העיר באמצעות פרויקטים של פינוי בינוי.
"באמצעות ההתחדשות העירונית אנו מחפשים לתת פתרון רחב לאוכלוסייה בעיר ולחזק את העיר בכך שאנו מגדילים את מספר יחידות הדיור פי 4-4.5, יוצרים מקומות תעסוקה נוספים, מעודדים הגירה חיובית, מחדשים שכונות, בונים מתנ"סים, בתי ספר, גנים, מעונות, מפתחים תחבורה ציבורית בתוך העיר ומחוצה לה ויוצרים מבני ציבור. את כל זה אנו יכולים לקיים בעיקר באמצעות פרויקטים של פינוי בינוי ואלו גם הקריטריונים שאנו נבחן לקראת אישור פרויקט", מדגיש ראש העיר כשנשאל על העדפה בין פרוייקטים של תמ"א 38 לפינוי בינוי, יחד עם זאת, הוא מציין, "חשוב לזכור כי ישנה מטרה נוספת להתחדשות העירונית והיא חיזוק מבנים, לכן נצטרך להמשיך ולאשר בצורה פרטנית פרויקטים של תמ"א 38 באזורים בהם לא ניתן לקדם פרויקטים של פינוי בינוי". בעיר ירושלים רואים בהתחדשות העירונית כלי משמעותי בשיפור המצב הסוציו אקונומי ולעידוד הגירה חיובית לעיר ולכן לראש העיר חשוב לציין כי ההתחדשות העירונית תיבנה על בסיס קיים, חזק ואיכותי. "יש לנו לא מעט נושאים שאנו יכולים להיות גאים בהם כמו מערכת חינוך מהמפותחות והטובות בארץ, מערכת הסעת המונים משוכללת שנבנית בימים אלו, מקומות תעסוקה רבים, מקומות בילוי וכמובן היסטוריה ויופי עוצר נשימה. אנו בטוחים שאם נוסיף לכל אלה בנייה מרובה ואיכותית של אלפי יחידות דיור, יחד עם פיתוח תשתיות ומבני ציבור נראה רצון עז לעבור ולהתגורר בירושלים".
עושים הכל כדי לעזור לדיירים ויזמים אך חשוב שיבואו מוכנים
בשנה וחצי האחרונות העבירה עיריית ירושלים את כל נושא פיתוח ההתחדשות העירונית ל"חברה לפיתוח ירושלים" בראשות עמית בוני, כאשר תפקידה המרכזי הוא לדאוג להאיץ את תהליכי ההתחדשות העירונית ולעזור לכלל העוסקים במלאכה, החל מהיזמים, דרך עזרה ותמיכה לתושבים שמחפשים מידע ועזרה מגוף ללא מטרת רווח ועד ניהול פרויקטים מלא. לדבריו של עמית בוני, "לחברה לפיתוח ירושלים תפקיד משמעותי בקידום הפרויקטים, אך ללא קבלת החלטה לקידום פרויקט והתאגדות מצד הדיירים יהיה קשה לבצע את הפרויקט".
משבר הקורונה מורכב וקשה אך נצא ממנו מחוזקים
"לצערנו, העיר ירושלים ומדינת ישראל חוו לא מעט משברים בעבר ומשבר הקורונה הנוכחי הוא בהחלט אחד מהמורכבים והקשים שבהם", אך לצד הפחד והחרדה הקיימים בשל משבר הקורונה אנו שומעים לא מעט אופטימיות לעתיד מפי ראש העיר, "משבר הקורונה מלמד אותנו שיעור חשוב על כמה אנו חפצים בחיים ובחיים טובים ולכאן נכנסת לתמונה יופייה של ירושלים, החינוך המפותח, ההיסטוריה וכמובן ההתחדשות העירונית שייצרו תנועה הולכת וגוברת של תושבים חדשים לעיר".