אם הבניין המשותף בו אתם גרים, נבנה טרם שנות ה-80, בהתאם להוראות תמ"א 38, הוא זקוק לחיזוק היסודות שלו בפני רעידות אדמה. אתם מבינים שצורך השעה הוא לפנות לתהליך של תמ"א 38 כדי שתוכלו לגור בבניין מחוזק ולקבל על הדרך דירה משודרגת. איך מתחילים? ואיך לעבור את תהליך התמ"א עם מינימום מהמורות?
השאלה הראשונה שתעלה היא, לאיזה תהליך פונים? האם לתמ"א 38/1 חיזוק יסודות הבניין או לתמ"א 38/2 בינוי והריסה – אשר יצריך את פינוי הדיירים. ובכן, ההחלטה לאיזה תהליך לפנות תלויה במספר משתנים, ביניהם, הכדאיות הכלכלית של היזם, אחוזי ההסכמה של הדיירים, מספר יחידות הדיור, ומצבו הנוכחי של מתחם המגורים.
הסכמת הדיירים
לצורך התחלת תהליך תמ"א 38/1 נדרשת הסכמה של 66% מבעלי הזכויות בבניין ואילו בתמ"א 38/2 נדרשת הסכמתם של 80% מבעלי הזכויות בבניין. אחת המהמורות הקשות לפיצוח בתהליכי התחדשות עירונית של בניינים, היא חתימת הדיירים על ההסכם. איך תוכלו למנוע מאבקים? חשוב להיעזר בעורך דין מגשר כבר בתחילת הדרך.
עו"ד מקצועי ובעל ניסיון בתהליכי התחדשות עירונית, יידע לגשר על הפערים בין הצרכים השונים של הדיירים. הוא ישכיל לשכנע דיירים סרבניים ולגייס אותם לפרויקט, ובעיקר להגן על זכויות הדיירים מול היזם. לכן, חשוב להיות מלווים בייעוץ משפטי טרם הפנייה ליזמים וקבלנים. צריך לזכור, שעסקת תמ"א 38 מתנהלת בשדה משפטי, שרובו לא בהיר לאדם שאין לו רקע משפטי, ומשום כך עו"ד המייצג דיירים יידע לפשט את הסוגיות והפרטים השונים לדיירים.
בחירת היזם
היזם שאותו תבחרו, הוא הגורם האחראי לפרויקט מתחילתו ועד סופו, לעמידה בלוח זמנים, לבטיחות ולנראות הפרויקט עם סיומו. התלות ביזם והאחריות הרבה המוטלת על כתפיו, יכולים לגרום לדיירים לחשוש ולהסס בשלבי בחירת היזם. ישנם קבלנים, שנקלעים לחובות במהלך פרויקטים, לא עומדים בהתחייבויותיהם, והדיירים נשארים עם הבעיות: בניינים הרוסים או כאלה שמצבם יותר גרוע משהיה בתחילת הפרויקט. למעבר ליזמים המובילים ע"פ בחירת הדיירים, לחץ כאן.
להצטרפות לרשימת התפוצה ולקבלת עדכונים השאירו פרטים כאן
בחירת עורך דין
לכן, בשלב בחירת היזם, רצוי להיוועץ בעו"ד המלווה על מנת שיסייע לכם לאתר יזם, אשר מתאים לכם ולפרויקט. אם תעדיפו לאתר יזם בעצמכם, טרם הפנייה ליזם, רצוי לקבל עליו המלצות ולעמוד על קנקנו, לא מבעלי אינטרסים, אלא מדיירי בניין שבו התבצע בעבר תהליך של תמ"א אותו ליווה היזם. באתר סיטיסקוור ניתן למצוא דירוג חברתי, אשר מבוסס על חוות דעת דיירים אודות היזמים השונים. כדאי לבחור ביזם אשר קיבל חוות דעת טובות. למעבר לעורכי דין המובילים בייצוג הדיירים, לחץ כאן.
הצעות מחיר
כדאי לקבל מספר הצעות מחיר שונות על מנת להשוות בין היזמים. יש לחקור היטב את ההיסטוריה והניסיון של היזם, בעיקר את החוסן הכלכלי שלו ע"י בדיקת מסמכים רלוונטיים המוכיחים זאת. חשוב להגיע לאתרי בנייה, שבהם מתנהל פרויקט של היזם, ולראות בניינים שליווה אשר כבר אוכלסו או שבנייתם הושלמה. בנוסף, כדי לפקח על עבודות היזם, ולוודא כי הן מתבצעות בהתאם לתנאים שנקבעו ולאבני הדרך, מומלץ לשכור מפקח בנייה מטעמכם, על מנת שיגן על האינטרסים שלכם. על מנת לחסוך בהליכים ולייעל אותם, ניתן להיעזר בליווי הדיגיטלי באתר סיטיסקוור, ולהתרשם מהמידע הנרחב שישנו באתר אודות היזמים השונים, והפרויקטים שלהם. לבירור אודות יזם ספציפי לחץ כאן
בחרתם יזם, עורך דין, יש הסכמה של רוב הדיירים הנדרש, השוויתם הצעות מחיר- הגיע הזמן לחתימת החוזה ולהתחלת הפרויקט. אם אתם חוששים מהתהליך, ומעוניינים בליווי, חברת CitySquare תעניק לכם ליווי ללא עלות לאורך כל התהליך כולו, בתקשורת אל מול היזם, עד לסיום הפרויקט. לפרטים נוספים ניתן ליצור אתנו קשר כאן
לבירור התאמה והתכנות לתמ"א 38, ולבדיקת שווי הנכס שלכם לאחר תמ"א, לחצו כאן